Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Детінізація ринку праці збільшить сплату військового податку

опубліковано 06 квітня 2023 о 09:42

Впродовж січня – березня 2023 року буковинці спрямували на підтримку армії 91,8 млн грн військового податку, що більше як торік на 15,2 млн грн, або 19,9 відсотків.

Про це інформує начальник Головного управління ДПС у Чернівецькій області Віталій Шпак.

За його словами в умовах війни держава всі свої можливості спрямовує на забезпечення обороноздатності країни та боєздатності Збройних сил України. Але для цього необхідна підтримка кожного громадянина у вигляді сплачених податків, зокрема військового податку – базою оподаткування для якого є легально виплачені доходи.

У березні 2023 року податківці області та Південно-Західне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці  об’єднали свої зусилля щоб детінізувати ринок праці, проводити заходи для забезпечити оформлення трудових відносин роботодавців з працівниками та забезпечення сплати податків і єдиного соціального внеску. З цією метою постійно здійснюється моніторинг кількості найманих працівників та відповідність їх кількості обсягам господарської діяльності, вдосконалюються контрольно- перевірочні заходи та методи проведення роз’яснювальної роботи..

Праця всіх найманих працівників має бути задекларована, оскільки той хто не платить податки, відповідно і не підтримує наших захисників – наголошує Віталій Шпак .