Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Декларування -2023: Буковинські студенти отримали практичні навики складання декларації на податкову знижку  

опубліковано 23 березня 2023 о 14:54

Сьогодні, в рамках проведення Деклараційної кампанії – 2023, заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Наталія Чернівчан зустрілася зі студентами Чернівецького фахового коледжу технологій та дизайну. На зустріч з податківцями прийшли третьокурсники спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування», «Облік та оподаткування.»

За словами Наталії Чернівчан у податковій службі надають важливого значення роботі з молоддю, починаючи пояснювати важливість своєчасної та повної сплати податків зі шкільної лави, а згодом і для студентів.

Під час свого виступу  наголосила, що знання основ податкової системи необхідно кожному громадянину, а також ознайомила присутніх з ходом кампанії декларування доходів буковинцями та наголосила на важливості сплати податку на доходи фізичних осіб до бюджетів територіальних громад.

У зустрічі взяв участь заступник начальника відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб та єдиного внеску Сергій Кішкан. Він презентував студентам інфослайди про види доходів які підлягають декларуванню, терміни подання декларації, особливості заповнення декларації на отримання податкової знижки. 

Також, Сергій Корнійович провів практичне заняття із заповнення декларації про майновий стан та доходи в Електронному кабінеті. 

Під час зустрічі, відбувся неформальний діалог, обговорювали різноманітні питання на податкові теми, які задавали студенти. Серед найбільш цікавих запитань від студентів –вплив військових податкових новацій на детінізацію і розвиток бізнесу, застосування РРО та безперечно, як найважливіше, перспективи діджиталізації у службі.

Обговорили також точку зору учасників щодо тіньової зайнятості, зарплати в конвертах та шляхи вирішення проблемних питань щодо зростання податкових надходжень до бюджетів територіальних громад.

Наприкінці зустрічі податківці запропонували студентам брати участь у заходах, які проводяться у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області, та за наявності пропозицій щодо діяльності відомства надсилати їх для розгляду.