Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Герцаївська ДПІ: податківці розповіли платникам порядок заповнення декларації про майновий стан і доходи

опубліковано 23 березня 2023 о 09:03

Начальник Герцаївської  ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Анатолій Гортопан та провідні фахівці провели практикум щодо заповнення та подання податкової декларації про майновий стан і доходи через «Електронний кабінет».  

Відвідувачам ЦОПу Анатолій Гортопан розповів про щорічну кампанію декларування доходів громадян, які доходи підлягають обов’язковому декларуванню, яка ставка застосовується при оподаткуванні доходів, які терміни подання декларації та право громадян на податкову знижку. 

Також звернув увагу, що з 1 січня 2023 року діє нова форма податкової декларації, яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від 17.05.2022 №143 «Про внесення змін до форми  податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи».  

Окремо зазначив, що декларацію про майновий стан і доходи можна подати в електронному вигляді через Електронний кабінет у розділі «ЕК для громадян» – «Податкова декларація про майновий стан і доходи». Скористатися зазначеним сервісом зможуть особи, які мають електронний цифровий підпис, виданий кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг. 

Під час проведення практикуму податківці відповіли на поставлені запитання платників та надали допомогу у заповненні та поданні декларації про майновий стан через Е-кабінет.