Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці на зв’язку: Комунікаційна податкова платформа сприяє відкритості та конструктивному діалогу з представниками бізнесу і громадськості 

опубліковано 15 березня 2023 о 09:27

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області стверджують, що запроваджений торік новий формат роботи податківців - спілкування через комунікаційні податкові платформи та консультаційна допомога через постійно діючі, за основними напрямами діяльності, «гарячі лінії» ефективно допомагають у роз’ясненні питань, які задають платники та оперативного усунення проблемних для ведення бізнесу моментів, а також підказують медіа - теми для подальших публікацій у ЗМІ та обговорення під час проведення заходів.

Так, з початку 2023 року буковинці 1720 зверталися на комунікаційну податкову платформу та «гарячі лінії», що діють в податковій службі області. Звернення  надходили у телефонному режимі на номери «гарячих» ліній та електронною поштою. Здебільшого питання стосувалися сплати єдиного податку та ЄСВ під час воєнного стану, зупинення реєстрації податкових накладних, застосування РРО.

Також, податківцями області у січні – лютому 2023 року проведено 24 тематичні «гарячі лінії» з роз’яснення новацій податкового законодавства, декларування доходів громадянами за минулий рік, застосування РРО(ПРРО) та податкової амністії – роз’яснення отримали 127 абонентів.

Для вчасного та якісного інформування платників про зміни законодавства, використання електронних сервісів та практичної допомоги в заповнення декларацій ,  організовано та проведено 26 семінарів - тренінгів, в яких взяли участь 543 платники податків. та

Крім того, за два місяці проведено 33 зустрічі керівників та фахівців ДПС із представниками інститутів громадянського суспільства та бізнес-спільноти. Також проведено 1 засідання Громадської ради при ДПС, під час яких обговорювалися законодавчі новації та актуальні питання ведення бізнесу.

Звернення на комунікаційну податкову платформу Головного управління ДПС у Чернівецькій області направляти на адресу електронної пошти: cv.ikc@tax.gov.ua.

Телефони «гарячих ліній» за посиланням: http://cv.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/661262.html