Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

16 березня 2023 року, останній день подання заяви про перехід на спрощену систему, або заяви про перехід на іншу групу платника єдиного податку

опубліковано 15 березня 2023 о 11:38

Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області нагадують, що  16 березня 2023 року, останній день подання платником інших податків і зборів заяви про перехід на спрощену систему, або заяви про перехід на іншу групу платника єдиного податку.

Обрання або перехід на спрощену систему оподаткування платниками єдиного податку здійснюється відповідно до п. 298.1 ст. 298 Податкового кодексу України.

Для обрання або переходу на спрощену систему оподаткування суб’єкт господарювання подає до контролюючого органу за місцем податкової адреси заяву.

Згідно із п.п. 298.1.4 п. 298.1 ст. 298 ПКУ суб’єкт господарювання, який є платником інших податків і зборів відповідно до норм ПКУ, може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. Такий суб’єкт господарювання може здійснити перехід на спрощену систему оподаткування один раз протягом календарного року.