Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Від початку року буковинці сплатили до місцевих бюджетів понад 930 мільйонів гривень податків

опубліковано 14 березня 2023 о 09:58

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області інформують, що упродовж січня - лютого 2023 року буковинці сплатили до бюджетів територіальних громад понад 930,1 млн грн податків. У порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження зросли на 226,5 млн грн та на 35,2 млн грн. більше запланованого показника. 

Основною фінансовою частиною доходів місцевих скарбниць краю, 71 відсоток, є податок на доходи фізичних осіб, якого надійшло 661,4 млн грн. 

Вагомою складовою наповнення бюджетів територіальних громад став єдиний податок, суб’єкти малого підприємництва Буковини перерахували до скарбниць місцевих громад 137,7 млн грн єдиного податку.

Від майнових податків бюджети отримали 86,5 млн грн, в тому числі від податку на землю надійшло 62,4 млн грн, податок на нерухоме майно, відмінне від землі склав 23,8 млн грн.

Також від платників які продають підакцизні товари надійшло до місцевих скарбниць 20,2 млн грн акцизного податку.

Крім того буковинські платники сплатили рентної плати за користування природними ресурсами – 10,1 млн грн, податку на прибуток сплачено 4,0 млн грн, плати за ліцензії на продаж алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального – 2,0 млн грн, інші надходження (екологічний податок, транспортний податок, збір за паркування,туристичний збір та ін.) 8,2 млн грн.