Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Глибоцькій ДПІ платникам допомагають із заповненням податкової декларації про майновий стан

опубліковано 13 березня 2023 о 10:33

Фахівці Глибоцької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області на постійній основі проводять роз’яснювальну роботу серед платників податків щодо подання електронної звітності та надають практичну допомогу платникам податків, які звернулися до податкової інспекції для подання звітності.

Так, нещодавно заступник начальника Ольга Зеленко взяла участь у зустрічі-тренінгу із платниками податків. Зокрема, в ході зустрічі, говорили про кампанію декларування доходів громадян, адже окремі категорії фізичних осіб зобов’язані подати річну податкову декларацію про майновий стан та доходи. До них відносяться, у тому числі, фізичні особи, які здавали в оренду власне нерухоме майно минулого року. Також посадовець відмітила, що якщо орендодавець, який надає послуги оренди, не є фізичною особою-підприємцем, він зобов’язаний подати податкову декларацію про майновий стан і доходи за місцем податкової адреси (реєстрації) чи онлайн з використанням електронного підпису.

Також зауважила, що  кожен із декларантів має право отримати у Центрі обслуговування платників за місцем свого проживання безоплатну консультацію щодо порядку заповнення декларації та допомогу в її заповненні. Разом з тим зазначила, що задекларувати доходи, отримані 2022 року, необхідно до 1 травня 2023 року. Суму податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору, зазначену у річній податковій декларації, такі особи мають сплатити до 1 серпня 2023 року.