Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкова служба: На семінарі у Сторожинці розглянули особливості визначення мінімального податкового зобов’язання за земельні ділянки сільськогосподарського призначення

опубліковано 10 березня 2023 о 15:03

Сьогодні на запрошення Сторожинецької міської ради буковинські податківці провели семінар на тему: «Особливості визначення мінімального податкового зобов’язання за земельні ділянки сільськогосподарського призначення для юридичних та фізичних осіб».

Захід відбувся за участі: від обласної податкової – заступника начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Наталії Чернівчан; начальника управління оподаткування юридичних осіб – Надії Костенюк; начальника управління оподаткування фізичних осіб – Сергія Урбанчука.

Представники податкової служби області презентували учасникам семінару інфографіку та роз’яснили поняття мінімального податкового зобов’язання; хто є суб’єктами сплати мінімального податкового зобов’язання; механізм розрахунків мінімального податкового зобов’язання; звільнення від сплати мінімального податкового зобов’язання; звітність і відповідальність за сплатою мінімального податкового зобов’язання.

Особливо дієвим був діалог щодо  взаємодії між контролюючими органами та органами місцевого самоврядування.

Учасники активно обговорювали й інші запитання, зокрема вплив детінізації земель сільськогосподарського призначення на збільшення надходжень до бюджетів територіальних громад. 

Під час заходу жваво обговорювалися ситуаційні запитання – податківці консультували та уточнювали нюанси.

На завершення семінару Наталія Чернівчан звернула увагу, що суми сплаченого мінімального податкового зобов’язання залежить від того як податківці разом з представниками територіальних громад сформують бази даних щодо платників та залучать усіх землевласників та землекористувачів до оподаткування.

 Саме тому закликаю до співпраці усі територіальні громади – підсумувала Наталія Василівна. 

ФОТО ЗАХОДУ