Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Буковина: У податковій службі обговорили напрями співробітництва для детінізації ринку праці 

опубліковано 08 березня 2023 о 15:05

Сьогодні у податковій службі відбулося засідання за круглим столом за участі начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Віталія Шпака та начальника Південно-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Богдана Сагайдака та фахівців цих відомств.

За словами Віталія Шпака, щоб детінізувати ринок праці необхідно консолідувати свої зусилля, особливо це актуально у військовий час. Роз’яснювальні та контрольні заходи мають ефективно запобігати «тіньовій» зайнятості й виплаті доходів без сплати належних сум податків до бюджету, а також протидіяти правопорушенням у сфері податкових і трудових відносин. Кожен роботодавець та його найманий працівник мають усвідомити і моральний аспект «тіні» – не сплачуючи податків - відповідно не роблять вклад у перемогу над ворогом. Оскільки втрати податків від незадекларованої праці дозволили б збільшити видатки на оборону країни .

Під час зустрічі особливо дискусійними були питання щодо вдосконалення контролю за оформленням трудових відносин із найманими працівниками, а також обміну переліком ризикових роботодавців, з метою організації подальших заходів стимулювання таких роботодавців до належного оформлення трудових відносин.

Серед низки питань, які ще обговорили учасники зустрічі – це проведення спільних навчань та шляхи покращення взаємодії направленої на підвищення ефективності роботи обох відомств щодо детінізації ринку праці та унеможливлення виплати доходів без сплати належних податків та зборів до бюджету.

За підсумками зустрічі підписано Меморандум про співпрацю та партнерство між Головним управлінням ДПС у Чернівецькій області  та Південно-Західним міжрегіональним управлінням Державної служби з питань праці