Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Декларацію про майновий стан і доходи можна надіслати в електронному вигляді

опубліковано 08 березня 2023 о 09:33

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області нагадують, що триває кампанія декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2022 року.

Відповідно до пункту 49.3 статті 49 Податкового кодексу України Податкова декларація подається за вибором платника податків, якщо інше не передбачено цим Кодексом, в один із таких способів:

а) особисто платником податків або уповноваженою на це особою;

б) надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;

в) засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України "Про електронні документи та електронний документообіг" та "Про електронні довірчі послуги".

Єдиною підставою для неприйняття податкової декларації засобами електронного зв’язку в електронній формі є недійсність кваліфікованого електронного підпису чи печатки такого платника податків, у тому числі у зв’язку із закінченням строку дії відповідного сертифіката відкритого ключа, за умови що така податкова декларація відповідає всім вимогам електронного документа, містить достовірні обов’язкові реквізити та надана у форматі, доступному для її технічної обробки.

При направленні декларації засобами електронного зв’язку слід скористатися сервісом «Електронний кабінет» (https://cabinet.tax.gov.ua). Вхід до «Електронного кабінету» здійснюється за допомогою особистого електронного ключа, який безкоштовно видається Акредитованим центром сертифікації ключів (АЦСК) Інформаційно-довідкового департаменту ДПС та іншими АЦСК.

Скориставшись сервісом «Електронний кабінет» (приватною частиною) громадяни можуть також отримати відомості про отримані доходи з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків.

Для заповнення та відправлення декларації про майновий стан і доходи,  необхідно перейти у режим «Декларація про майновий стан і доходи». 

З актуальною інформацією щодо декларування доходів громадян можна ознайомитися на субсайті Територіальних органів ДПС у Чернівецькій області вебпорталу ДПС в банері «Деклараційна кампанія 2023» за посиланням https://tax.gov.ua/deklaratsiyna-kampaniya-2023/