Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Хотинська ДПІ: під час зустрічі з платниками  обговорили основні аспекти сплати податків 

опубліковано 28 лютого 2023 о 10:46

Начальник Хотинської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Наталя Заньковська у лютому провела зустріч з платниками податків, під час якої обговорила з присутніми адміністрування місцевих податків і зборів, а саме: наповнення казни територіальної громади за рахунок сплати земельного податку та орендної плати, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, податку на доходи фізичних осіб, погашення податкового боргу та легалізації заробітної плати.

Також посадовиця інформувала про кампанію декларування доходів громадян, отриманих у 2022 році, з яких не були сплачені податки, про право громадян на податкову знижку за понесеними витратами впродовж минулого року. Таким правом громадяни можуть скористатися упродовж усього 2023 року. 

Наголосила, що з 01.01.2023 діє нова форма податкової декларації та інструкція щодо її заповнення, які затверджені наказом Міністерства фінансів України від 17.05.2022 №143 «Про внесення змін до форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи», зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 03.06.2022 за №593/37929. 

Також начальниця Хотинської ДПІ розповіла про електронні сервіси ДПС, зокрема про роботу сервісу «Електронний кабінет», за допомогою якого можна подавати звітність та перевіряти стан розрахунків з бюджетом.