Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кіцманська ДПІ: Електронне звітування – сучасний формат спілкування з контролюючими органами

опубліковано 28 лютого 2023 о 09:34

Під час проведення тренінгів з платниками фахівці Кіцманської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області наголосили про переваги звітності в електронному вигляді та надали практичні рекомендації щодо використання електронних сервісів ДПС України.

Податківці поінформували відвідувачів центру обслуговування платників, що за допомогою сервісу «Електронний кабінет платника» можна подавати звітність та сплачувати податки та зауважили, що в приватній частині «Е-кабінету» авторизовані платники мають можливість дистанційної роботи в режимі он-лайн, зокрема подання та  перегляду поданої звітності, перевірити стан розрахунків з бюджетом, сплатити податки та збори, зареєструвати програмний РРО, подати спеціальну одноразову декларацію та декларацію про майновий стан і доходи.

Окремо розповіли про те, що громадяни, які у 2022 році отримували доходи не від податкових агентів, тобто з таких доходів не були сплачені податки, зобов’язані подати до податкового органу декларацію про майновий стан і доходи з визначеною сумою ПДФО та військового збору, що підлягає сплаті до бюджету. Та детально розповіли про види доходів, при отриманні яких подання декларації про майновий стан і доходи є обов’язковим. 

Платникам нагадали,  що тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України, з метою захисту прав платників, збереження та захисту даних надання електронних сервісів та приймання електронних документів від платників податків здійснюються у робочі дні з 8 години до 20 години.