Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Глибоцькій ДПІ відбувся конструктивний діалог податківців та платників податків щодо застосування РРО/ПРРО

опубліковано 24 лютого 2023 о 11:07

У примішенні ЦОПу Глибоцької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області податківці проводять семінари – тренінги, робочі зустрічі з платниками податків щодо інформування про застосування податкового законодавства.
Так, у лютому начальник Глибоцької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Оксана Брошко та провідні фахівці провели робочі зустрічі з платниками податків, під час яких розглянули актуальні питання.
Платників податків  поінформували про необхідність обов’язкового використання касових апаратів підприємцями, які перебувають на спрощеній системі оподаткування II-IV груп та здійснюють готівкові розрахунки з покупцями за надані послуги чи товар. При цьому зазначила, що застосування касових апаратів не є обов’язковим для «спрощенців» I групи.

Окремо роз'яснили - громадяни, які у 2022 році отримували доходи не від податкових агентів, тобто з таких доходів не були сплачені податки, зобов’язані подати до податкового органу декларацію про майновий стан і доходи з визначеною сумою ПДФО та військового збору, що підлягає сплаті до бюджету.

Оксана Брошко детально розповіла про види доходів, при отриманні яких подання декларації про майновий стан і доходи є обов’язковим.  Зокрема зазначила, що обов’язок подання Декларації у платників податків виникає при отриманні ними: спадщини, подарунків, отриманих не від членів сім’ї першого другого ступеня споріднення; доходів від операцій з продажу чи обміну рухомого майна; доходів від продажу сільськогосподарської продукції; доходів від продажу цінних паперів чи списаного банківського кредиту; іноземних доходів чи нецільової благодійної допомоги; доходів від здавання в оренду майна іншій фізичній особі. 

Також фахівці Глибоцької ДПІ роз’яснили присутнім нюанси заповнення податкової декларації та її подання в електронному вигляді через Електронний кабінет.