Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Сокирянській ДПІ під час робочих зустрічей розповіли про сплату мінімального податкового зобов'язання та застосування ПРРО

опубліковано 23 лютого 2023 о 10:52

Працівники Сокирянської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області провели робочі зустрічі з платниками податків під час яких поінформували відвідувачів ЦОПу про питання застосування РРО/ПРРО, сплату мінімального податкового зобов’язання та застосування інших норм податкового законодавства.

Зокрема, податківці нагадали про необхідність обов’язкового використання касових апаратів підприємцями єдиного податку другої-четвертої груп, які здійснюють готівкові розрахунки з покупцями за надані послуги чи товар. Також зазначили, що можуть не застосовувати касові апарати платники єдиного податку 1 групи. 

Звернули увагу платників, що програмний реєстратор розрахункових операцій (ПРРО) можливо зареєструвати через Електронний кабінет. Для цього потрібно за допомогою особистого ключа здійснити вхід до приватної частини Електронного кабінету, який розміщено за посиланням: https://cabinet.tax.gov.ua/login.

Завантажити програмне забезпечення ПРРО можна з офіційного вебпорталу ДПС, яке розміщено у банері «Програмні РРО» за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/

Крім цього, розповіли, що у 2023 році платники податків, як підприємці так і громадяни зобов’язані сплачувати мінімальне податкове зобов’язання. При цьому детально поінформували присутніх, що є об’єктом для нарахування даного зобов’язання та як розраховується його сума. Та зазначили, що громадянам суму мінімального податкового зобов’язання нараховуватиме податкова.

Окремо поінформували про початок кампанії декларування доходів, отриманих громадянами у 2022 році, з яких не були сплачені податки та озвучили перелік підстав для подання декларації про майновий стан і доходи.

Та звернули увагу, що заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді можна за допомогою сервісу «Електронний кабінет».

Податківці акцентували, що сервіс «Електронний кабінет», є найбільшим популярним, захищеним, персоналізованим та безпечним електронним сервісом ДПС та максимально спрощує взаємодію платників з представниками податкової служби.