Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо програмних реєстраторів розрахункових операцій

опубліковано 23 лютого 2023 о 10:01

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області  нагадують, що абзацом 37 ст. 2 Закону України від 06.07.1995 №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями визначено, що програмний реєстратор розрахункових операцій - це програмний, програмно-апаратний або програмно-технічний комплекс у вигляді технологічного та/або програмного рішення, що використовується на будь-якому пристрої та в якому фіскальні функції реалізовані через фіскальний сервер контролюючого органу і який призначений для реєстрації розрахункових операцій при продажу товарів (наданні послуг), операцій з торгівлі валютними цінностями в готівковій формі та/або реєстрації кількості проданих товарів (наданих послуг), операцій з приймання готівки для виконання платіжних операцій.

Контролюючий орган забезпечує безоплатне програмне рішення для використання суб’єктом господарювання.

Безкоштовне програмне рішення ДПС розміщене на вебпорталі ДПС за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/ . Його можна встановити на будь-який пристрій (комп’ютер, смартфон, планшет, ноутбук), що підтримує операційну систему Windows чи Android.

Реєстрація ПРРО проводиться на підставі заяви про реєстрацію програмних реєстраторів розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО (J1316604/F1316604).

Електронні форми заяв J1316604/F1316604 розміщені за посиланнями:

https://tax.gov.ua/data/material/000/006/58768/Forms_servis_yur.htm

https://tax.gov.ua/data/material/000/006/58768/Forms_servis_fiz.htm

Більш детальна інформація про Програмні реєстратори розрахункових операцій в банері за посиланням : https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro