Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Путильської ДПІ під час проведення тренінгу розповіли про нові форми податкової звітності та переваги подання звітності в електронному вигляді

опубліковано 21 лютого 2023 о 11:18

Фахівці Путильської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області провели для платників податків тренінг, на якому розповіли про нові форми звітності, за якими платники повинні звітувати за результатами 2022 року та переваги подання податкової звітності в електронному вигляді.

Відтак, платникам розповіли про те, що внесено зміни до форми податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску та оновлено Порядок заповнення та подання Податкового розрахунку сум доходу. Зокрема, у розділі І додано нові рядки для відображення суми нарахованої заробітної плати за найманих працівників, призваних на військову службу до ЗСУ по мобілізації, які не отримували доходи у вигляді грошового забезпечення, оновлено описову частину Порядку стосовно внесених до податкового розрахунку нових рядків щодо відображення нарахованої заробітної плати та ЄСВ за мобілізованих.

Також податківці поінформували платників про зміни, які внесено до декларації з плати за землю. Зокрема, що у новій формі передбачена можливість визначати код Кодифікатора адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад замість коду за КОАТУУ. Крім того, розширено перелік правовстановлюючих документів, які є підставою для оподаткування, а саме, за якими посвідчується право на земельні частки платника, виділені в натурі.

Крім того, податківці в приміщенні Центру обслуговування платників надають практичну допомогу відвідувачам у заповненні та поданні податкової звітності в електронному вигляді через сервіс «Електронний кабінет платника».