Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Буковинські платники сплатили до бюджету 72,3  млн грн єдиного податку

опубліковано 13 лютого 2023 о 09:43

У січні 2023 року суб’єкти господарювання, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили до місцевих бюджетів Буковини понад 72,3 млн грн єдиного податку. Порівняно з аналогічним періодом 2022 року надходження цього платежу зросли на 10,2 млн гривень.

Значна частка сплаченого податку – внесок приватних підприємців. За перший місяць цього року вони сплатили 56,2 млн грн єдиного податку. Юрособи-спрощенці перерахували до місцевих бюджетів 9,9 млн грн єдиного податку. Платники, які задіяні в сільськогосподарському секторі, а це четверта група спрощеної системи оподаткування, сплатили 6,2 млн грн єдиного податку.

У податковій службі області нагадують, що єдиний податок – один із важливих джерел наповнення місцевих скарбниць, до яких він зараховується у повному обсязі.

Та відзначають, розуміючи важливість сплати податків, сумлінні представники малого та середнього бізнесу Чернівецької області, які працюють на спрощеній системі оподаткування, щомісяця роблять свій фінансовий внесок у добробут територіальних громад.