Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Герцаївська ДПІ: податківці інформують платників податків про переваги використання податкових сервісів

опубліковано 30 січня 2023 о 10:17

Днями, фахівці Герцаївської  ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області провели в приміщенні ЦОПу декілька робочих зустрічей з приватними підприємцями, які застосовують спрощену систему оподаткування. Під час таких зустрічей податківці ознайомили платників з нюансами складання та подання податкової звітності за 2022 рік та ознайомили з перевагами подання податкової звітності в електронному вигляді.

Зокрема, для платників єдиного податку – фізичних осіб – підприємців передбачено форми податкових декларацій, затверджені наказом Мінфіну від 19.06.2015 р. №578 (в редакції наказу Мінфіну від 09.12.2020 р. №752), а саме: для першої – третьої груп – форму податкової декларації платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця.

Також роз’яснили особливості заповнення та подання декларації платником єдиного податку третьої групи, який обрав спрощену систему оподаткування з особливостями справляння єдиного податку за ставкою 2 відсотки. 

Особливу увагу було приділено  практичному  використанню Електронного кабінету при поданні звітності. Платників поінформували про електронні форми податкових декларацій платників ЄП груп 1–3 та надали кваліфіковану допомогу у заповнення такої звітності через Е-кабінет.

Крім того, роз'яснили новації податкового законодавства, а саме: про зміну суми податку для підприємців, які перебувають на спрощеній системі оподаткування 1 і 2 групи та збільшення допустимого річного доходу для «єдинників» на 2023 рік.

Також нагадали про мінімальний розмір єдиного соціального внеску (ЄСВ) у 2023 році – 1474 грн на місяць (6 700 грн х 22%). Та акцентували, для всіх підприємців діють єдині квартальні строки для сплати ЄСВ – до 20-го числа наступного за кварталом місяця.

Окремо нагадали про використання РРО/ПРРО платниками при проведенні розрахункових операцій та декларування доходів громадян, отриманих у минулому році.