Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкові новації, які набрали чинності з початку 2023 року обговорили платники та податківці Глибоччини

опубліковано 27 січня 2023 о 10:41

Начальник Глибоцької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Оксана Брошко та провідні фахівці провели робочі зустрічі з платниками податків щодо новацій та застосування податкового законодавства.

У ході діалогу, обговорювались наступні питання: розміри мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що діють з 1 січня 2023 року; зміною суми єдиного податку для підприємців, які перебувають на спрощеній системі оподаткування 1 і 2 групи, та збільшення допустимого річного доходу для «єдинників» на 2023 рік.

Також розглянули питання застосування РРО/ПРРО платниками єдиного податку другої-четвертої груп та необхідності реєстрації РРО чи ПРРО у контролюючих органах з метою дотримання вимог чинного законодавства України.

Крім цього, Оксана Брошко  розповіла, що у 2023 році платники податків, як підприємці так і громадяни зобов’язані сплачувати мінімальне податкове зобов’язання. При цьому детально поінформувала, що є об’єктом для нарахування даного зобов’язання та як розраховується його сума. Водночас зазначила, що громадянам суму мінімального податкового зобов’язання нараховуватиме податкова.

Фахівці податкової служби роз'яснили платникам переваги застосування Е-кабінету та надали практичну допомогу у заповненні та поданні податкової звітності через Електронний кабінет платника.

Крім цього, нагадали що 1 березня 2023 року завершується  кампанія з одноразового декларування, під час якої громадяни мають можливість легалізувати активи при придбанні яких не були сплачені податки або сплачені не в повному обсязі та розповів, які активи підлягають декларуванню і які терміни сплати одноразового збору.