Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сокирянська ДПІ: платникам розповіли про особливості застосування податкових змін

опубліковано 26 січня 2023 о 13:43

Працівниками Сокирянської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області у січні проводилися  зустрічі з представниками бізнесу щодо роз’яснення змін до податкового законодавства у 2023 році.

Відтак, відвідувачам ЦОПу податківці роз'яснили про зміну розмірів мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму, відповідно зміну ставок єдиного податку для 1 та 2 груп та лімітів річного доходу для ФОП.

Окремо звернули увагу на те, що з 01.01.2023 року застосовуються нові форми податкової звітності, зокрема: податкової декларації з податку на прибуток підприємств, податкової декларації про майновий стан і доходи, податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та податкової декларації з плати на землю.

Крім того, нагадали про необхідність застосування РРО чи ПРРО при здійсненні готівкових розрахунків з покупцями, (дана норма законодавства не застосовується до спрощенців 1 групи, або ж до суб’єктів господарювання, які провадять свою діяльність у сільській місцевості, де за рішенням сільської чи селищної ради дозволяється провадити торгівлю без реєстраторів розрахункових операцій). Податківці акцентували, фіскалізація готівкових операцій підакцизної групи товарів є обов’язковою, не залежно від типу населеного пункту, де провадиться така діяльність.

 Нагадали і про продовження строку проведення кампанії одноразового декларування активів фізичних осіб, з яких не було сплачено або сплачено не в повному обсязі податків та зборів, до 1 березня 2023 року.

Окремо поінформували про початок кампанії декларування доходів, отриманих громадянами у 2022 році, з яких не були сплачені податки та озвучили перелік підстав для подання декларації про майновий стан і доходи.

Також, субʼєктам господарювання надавалась практична допомога у заповненні та поданні податкової звітності в електронному вигляді через «Електронний кабінет платника».