Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Новоселицькій ДПІ розповіли платникам про новації податкового законодавства

опубліковано 24 січня 2023 о 09:59

У Новоселицькій ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області  податківці провели для платників податків ряд зустрічей щодо актуальних питань в оподаткуванні та змін податкового законодавства, які вступають в дію у 2023 році.

Працівники податкової служби нагадали присутнім про необхідність обов’язкового використання касових апаратів підприємцями, які перебувають на спрощеній системі оподаткування II-IV груп та здійснюють готівкові розрахунки з покупцями за надані послуги чи товар. При цьому зазначила, що застосування касових апаратів не є обов’язковим для «спрощенців» I групи.

Під час зустрічі платники податків дізналися про зміну суми податку для підприємців, які перебувають на спрощеній системі оподаткування 1 і 2 групи та збільшення допустимого річного доходу для «єдинників» на 2023 рік. Податківці роз’яснили, що  такі зміни пов’язані із збільшенням розміру мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму з 01 січня 2023 року.

Також присутнім нагадали про кампанію одноразового добровільного декларування, яка дозволяє легалізувати неоподатковані активи за пільговою ставкою – від 5 відс. до 9 відсотків. При цьому акцентували, що подати  декларацію в рамках «податкової амністії» можна до 1 березня 2023 року.

Крім того, новоселицькі податківці розповіли платникам про переваги використання електронних сервісів податкової служби, нагадали про початок кампанії декларування доходів громадян, отриманих у 2022 році, та надали практичну допомогу у поданні звітності через Електронний кабінет платника.