Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підприємці зобов’язані дотримуватися Порядку ведення обліку товарних запасів

опубліковано 19 січня 2023 о 10:20

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області звертають увагу, фізичних осіб – підприємців на вимоги наказу Міністерства фінансів від 03.09.2021 р. № 496 «Про затвердження Порядку ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб - підприємців, у тому числі платників єдиного податку», що набрав чинності 26.11.2021 року.

 Даним Наказом визначено, підприємці ведуть облік товарних запасів за встановленою формою і самостійно можуть обрати форму обліку - електронну або паперову. Під час ведення обліку товарних запасів в електронній формі ФОП обирає на власний розсуд програмний формат та метод внесення інформації до Форми обліку з дотриманням вимог цього Порядку.

Вимоги щодо ведення товарного обліку не поширюються на фізичних осіб – підприємців, які є платниками єдиного податку та не зареєстровані платниками ПДВ (крім тих, які провадять діяльність з реалізації технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, а також лікарських засобів та виробів медпризначення, ювелірних та побутових виробів з дорогметалів, дорогкаміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння).

Наказ №496 за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1411-21?#Text