Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Буковинські землевласники та землекористувачі сплатили до бюджету понад 410,4 мільйонів гривень плати за землю

опубліковано 11 січня 2023 о 09:03

Впродовж січня – грудня 2022 року платники податків Буковини сплатили до місцевих бюджетів 410,4 млн грн плати за землю. Плата за землю посідає третє місце за обсягами надходжень до місцевих бюджетів Чернівецької області та становить понад 13,3 відсотків загальних надходжень. Інформують у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області.

Відтак, за вказаний період власники та орендарі земельних ділянок – юридичні особи сплатили до місцевих бюджетів 276,8 млн грн, а землекористувачі - фізичні особи – 133,6 млн гривень.

Податківці нагадують, земельний податок сплачується власниками земельних ділянок та земельних паїв (часток), а орендна плата – землекористувачами - орендарями за земельні ділянки державної і комунальної власності, які використовуються ними на підставі договорів оренди.

Та акцентують - земельний податок, який сплачують громадяни за місцем розташування земельної ділянки, зараховується до бюджету громади. Тому кожен буковинець, незалежно від суми сплаченого податку, робить посильний внесок у територіальний розвиток.