Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

30 грудня 2022 року граничний термін реєстрації податкових накладних за першу половину грудня

опубліковано 29 грудня 2022 о 08:36

У період воєнного стану не можна зареєструвати податкову накладну чи розрахунок коригування в ЄРПН у святковий чи вихідний день, у т.ч. якщо такий день – граничний день їх реєстрації. Відповідно, 31 грудня 2022 року не буде  можливості зареєструвати ПН/РК в ЄРПН за першу половину грудня 2022 року. Граничним терміном реєстрації ПН та РК за першу половину грудня буде 30 грудня. Про це інформують платників ПДВ у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області.

Нагадаємо, операційний день триває в робочі дні з 8 годин 00 хв до 20 годин 00 хв. Технічне обслуговування та регламентні роботи, що потребують зупинки ЄРПН, не проводять упродовж операційного дня, крім аварійних випадків.

Якщо граничні строки реєстрації ПН/РК припадають на вихідний, святковий або неробочий день, такий день вважають операційним.

Однак згідно з пп. 69.18 підрозділу 10 розділу ХХ Податкового кодексу тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану на території України, для захисту прав платників, збереження та захисту даних надання електронних сервісів та приймання електронних документів від платників податків здійснюються у робочі дні з 8 до 18 години.

Тому у період воєнного стану платник податку не може зареєструвати ПН/РК в ЄРПН у святковий чи вихідний день, у т. ч. якщо такий день є граничним днем їх реєстрації.