Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Заставнівській ДПІ консультували фізичних осіб – благодійників щодо включення їх до Реєстру волонтерів

опубліковано 27 грудня 2022 о 16:51

Фахівцями ЦОП Заставнівської ДПІ Головного управління у Чернівецькій області, у зв’язку з набранням чинності  Закону України від 16 листопада 2022 року № 2757-ІХ «Про внесення змін до пункту 21 розділу VII «Прикінцеві положення» Закону України «Про благодійну діяльність та благодійні організації» та Закону України від 16 листопада 2022 року № 2747-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування благодійної допомоги, зібраної волонтерами», проведено зустрічі з фізичними особами – благодійниками під час яких роз’яснено порядок включення їх до Реєстру волонтерів.

На зустріч запрошені фізичні особи – благодійники Богдан Скрябін, Ольга Сердюк, Марія М’якота, Уляна Мензелевська, Алла Соколова, Світлана Масловська.

Учасникам зустрічей детально надано роз’яснення та практична допомога в заповненні заяв про включення їх до Реєстру волонтерів.

Окремо наголошено про звільнення від оподаткування отриманих волонтерами коштів у період з 24 лютого і до моменту реєстрації волонтера в реєстрі, за умови реєстрації таких благодійників до 1 січня 2023 року.