Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

При перевірці торговельної мережі виявлено порушення порядку проведення розрахунків на понад 278 млн гривень

опубліковано 26 грудня 2022 о 10:20

Державною податковою службою України у ході аналізу діяльності платників податків сфери торгівлі виявлено національну мережу реалізаторів побутової, комп’ютерної техніки, мобільних пристроїв та інших ґаджетів, де діяльність здійснювалася з порушеннями порядку проведення розрахунків.

З метою припинення незаконної діяльності та притягнення порушників до відповідальності ДПС організовано проведення фактичних перевірок по всіх торговельних об’єктах мережі як працівниками територіальних органів ДПС, так і з залученням працівників апарату ДПС.

Як результат, протягом листопада – грудня 2022 року органами ДПС проведено 61 фактичну перевірку магазинів торговельної мережі та виявлено порушень порядку проведення розрахунків на загальну суму понад 278 млн гривень.

За результатами розгляду матеріалів проведених перевірок до порушників будуть застосовані штрафні (фінансові) санкції відповідно до вимог чинного законодавства.

Слід зазначити, що вказаний приклад не є поодиноким випадком. Органи ДПС систематично виявляють порушників порядку проведення розрахунків.

Відтак, лише сумлінне виконання платниками податків визначених законодавством обов’язків є запорукою відсутності санкцій з боку контролюючих органів, сталого розвитку бізнесу та держави в цілому.