Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Глибоцькій ДПІ навчають платників звітувати онлайн

опубліковано 23 грудня 2022 о 10:26

У Глибоцькій ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області впродовж грудня 2022 року щоденно проводилися роз’яснювальні зустрічі та семінари- тренінги з питань подання звітності в електронному вигляді.

У ЦОПі  ДПІ організовано робоче місце, де платник самостійно, або за допомогою фахівця ЦОП  може подати  звітність в електронній формі через «Електронний кабінет». Платнику  на прикладі показують всі етапи роботи в  «Електронному кабінеті» - від отримання КЕП до надсилання звітності.

У ході спілкування платники отримують вичерпні відповіді на питання, які виникають при роботі в «Електронному кабінеті».

За словами начальника ДПІ Оксани Брошко кожного із учасників заходів вдалося переконати, що платникам зручно користуватися Електронним кабінетом , тому що він достатньо функціональний, містить всю необхідну інформацію для діяльності бізнесу, з його допомогою можна подавати не лише звітність, а й отримувати інші адміністративні послуги.

Також, до переваг подачі електронної звітності можна віднесті такі немаловажні фактори: економія часу, вибір часу здачі звітності, зручного для платника, постійне оновлення програмного забезпечення відповідно до останніх норм законодавства, автоматичне формування архіву електронних копій звітів, квитанцій та інших документів.