Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Буковинські податківці розглянули 113 запитів на публічну інформацію

опубліковано 16 грудня 2022 о 14:06

В Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області повідомляють, впродовж січня - листопада 2022 року правом на отримання інформації, якою володіє податкова служба області скористались 113 буковинців.

У розрізі платників, свої запити на публічну інформацію направили: 93 фізичні особи-підприємці (уповноважених осіб), 17 суб’єктів господарювання-юридичних осіб, 3 запити від  представники засобів масової інформації.

У податковій службі деталізують, запитувана інформація різноманітна та стосувалась: наявності або відсутності заборгованості по єдиному податку та ЄСВ; незастосованих штрафних санкцій та пені; заборгованості по податках та платежах; відповідності/невідповідності платника ПДВ критеріям ризиковості платника податку; ставки та сплати єдиного податку; щодо  операторів азартних ігор; зняття з обліку як платника податків.

За результатами розгляду задоволено 109 запитів на отримання публічної інформації (або 96,5% від загальної кількості запитів), відповідно до ч.1 ст. 22 Закону відмовлено в задоволенні по 3 запитах (або 2,6% від загальної кількості запитів) та направлено іншим розпорядникам інформації, у володінні яких вона знаходиться 1 запит (або 0,9% від загальної кількості запитів). 

До відома платників:

Запит на інформацію може бути індивідуальним або колективним. Запити можуть подаватися в усній, письмовій чи іншій формі (поштою, факсом, телефоном, електронною поштою) на вибір запитувача. Письмовий запит подається в довільній формі.

Заявникам слід знати, запит на інформацію має містити:

 ім’я (найменування) запитувача, поштову адресу або адресу електронної пошти, а також номер засобу зв’язку, якщо такий є; загальний опис інформації або вид, назву, реквізити чи зміст документа, щодо якого зроблено запит, якщо запитувачу це відомо; підпис і дату за умови подання запиту в письмовій формі.

З метою спрощення процедури оформлення письмових запитів на інформацію особа може подавати запит шляхом заповнення відповідних форм запитів на інформацію, які можна отримати в розпорядника інформації та на офіційному вебпорталі ДПС >Головна>Публічна інформація>Форми подання запиту https://cv.tax.gov.ua/dfs-u-regioni/golov-upr/dostup-do-publichnoi-info/forma-podannya-zapitu/).