Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Від початку року до місцевих бюджетів Буковини надійшло понад 465,4 млн грн майнових податків

опубліковано 15 грудня 2022 о 12:57

Про це поінформував начальник Головного управління ДПС у Чернівецькій області Микола Загарюк. Посадовець зазначив, що впродовж січня-листопада 2022 року платники податків сплатили до територіальних бюджетів Буковини понад 465,4 млн гривень майнових податків.

З них 367,8 млн грн – це надходження земельного податку та орендної плати за землю, 96,6 млн грн – податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та 883,5 тис. грн – транспортного податку.

Микола Васильович наголосив, що наразі в умовах воєнного стану забезпечення економічної підтримки громад вкрай важливе. Відтак, буковинцям слід пам'ятати, сплата ними майнових податків є вагомим джерелом наповнення бюджетів територіальних громад.

До відома платників: громадяни, які є власники землі та нерухомості, мають можливість провести звірку щодо належних їм об’єктів оподаткування та наявної заборгованості зі сплати  майнових податків у будь-який зручний час відповідно до графіка роботи ЦОПів.

Для якісної звірки та спілкування з фахівцем ЦОПу громадянам варто при собі мати документи, що посвідчують особу, та правовстановлюючі документи на належне майно. 

Микола Васильович зазначив, що окрім відвідування Центру обслуговування платників, є альтернативний варіант –  звірка щодо розрахунків із бюджетом через Електронний кабінет (http://cabinet.tax.gov.u ). Щоб стати користувачем електронних сервісів ДПС треба отримати електронний цифровий підпис, зареєструватися на вебпорталі ДПС і в будь-який зручний час переглядати інформацію щодо нарахування та сплати податків з персонального комп’ютера чи ґаджета .