Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку 2022 року надходження плати за землю від платників Буковини склали понад 367,8 мільйонів гривень

опубліковано 14 грудня 2022 о 10:28

Заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Микола Загарюк поінформував, що впродовж січня-листопада 2022 року власники землі та землекористувачі сплатили до бюджетів громад Буковини 367,8 млн гривень земельного податку. З них 250 млн грн – це надходження земельного податку від юридичних осіб. Решту – 117,8 млн грн, сплатили фізичні особи.

Микола Васильович нагадав, що плата за землю посідає третє місце за обсягами надходжень до місцевого бюджету, поступаючись податку на доходи фізичних осіб та єдиному податку. Наразі на земельний податок припадає понад 13,2 відсотки у загальній сумі надходжень до місцевої казни.

Посадовець акцентував, що земельний податок сплачується власниками земельних ділянок та земельних паїв (часток), а орендна плата – землекористувачами - орендарями за земельні ділянки державної і комунальної власності, які використовуються ними на підставі договорів оренди.

А земельний податок, який сплачують громадяни за місцем розташування земельної ділянки, зараховується до бюджету громади. Тому кожен буковинець, незалежно від суми сплаченого податку, робить посильний внесок у територіальний розвиток.