Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Представники ДПС та УСПП розглянули питання сфери оподаткування

опубліковано 12 грудня 2022 о 17:18

Питання податкової сфери, які потребують врегулювання, розглянули сьогодні під час зустрічі представники Державної податкової служби України та Українського союзу промисловців та підприємців України.

Учасники обговорили стан відшкодування податку на додану вартість підприємствам. Зокрема, мова йшла про доступ до Реєстру заяв платників податку про повернення суми бюджетного відшкодування.   Представники ДПС наголосили, що на сьогодні всі заявки, подані платниками на відшкодування ПДВ, опрацьовуються в межах строків, визначених Податковим кодексом України.

Важливими були питання проведення камеральних перевірок та застосування штрафних санкцій і пені в умовах воєнного стану. Представники ДПС акцентували увагу присутніх, що на час дії воєнного стану мораторій, запроваджений у звʼязку з COVID-19 щодо не нарахування штрафних санкцій, не застосовується.

Під час зустрічі були надані відповіді на запитання платників щодо плати за землю, рентної плати, застосування штрафних санкцій при несвоєчасній реєстрації податкових накладних тощо. Також було досягнуто домовленості щодо проведення наступних зустрічей на теми, з яких платники найчастіше звертаються за розʼясненнями.