Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Покупці та споживачі послуг можуть перевіряти фіскальні чеки на сайті ДПС та інформувати податкову у разі їх відсутності в системі

опубліковано 12 грудня 2022 о 09:43

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області інформують, що покупці (споживачі послуг) можуть перевірити дійсність отриманих фіскальних чеків у реєстрі «Пошук фіскального чека». Даний сервіс працює на сайті ДПС у відкритій частині електронного кабінету.

 Інформація про фіскальний чек з’являється на вебпорталі ДПС в Реєстрі «Пошук фіскального чеку» у разі: фіскалізації чека у режимі онлайн – після отримання на пристрій підтвердження його фіскалізації на фіскальному сервері ДПС; фіскалізації чека у режимі офлайн – після отримання від пристрою пакету даних про чеки сформовані в режимі офлайн (після відновлення зв’язку між програмним реєстратором розрахункових операцій та фіскальним сервером ДПС).

Якщо ви не знайшли свого е-чека в системі інформуйте через чат-бот про порушення податкового законодавства. Податківці вивчать причину, через яку електронний чек не потрапив до системи та буде вжито відповідних заходів.

Повідомляти податкову службу через чат-бот «StopViolationBot» в месенджері Telegram можно у будь-який час доби, 24/7 та в будь-якому місці про наступні факти порушень законодавства, зокрема, щодо: незастосування РРО/ПРРО, невидачу чеків; відмову у розрахунку банківською карткою; завищення цін на продовольчі товари, лікарські засоби; неоформлення трудових відносин з найманими працівниками; здійснення господарської діяльності без державної реєстрації.