Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Буковинські платники сплатили до місцевих бюджетів понад 96,6 млн грн податку на нерухоме майно

опубліковано 13 грудня 2022 о 09:07

З початку 2022 року буковинці сплатили до казни 96,6 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Внесок до бюджету юридичних осіб 60,9 млн грн. Фізичні особи, зі свого боку, сплатили 35,7 млн грн. Про це інформують у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області.

Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачують юридичні та фізичні особи, які є власниками житлової та нежитлової нерухомості.

Буковинцям слід знати, платники - фізичні особи у 2022 році сплачують податок за житлову та нежитлову нерухомість за 2021 рік. Юридичні особи самостійно визначили суму податку до сплати у декларації та сплатили  податок за 2022 рік.

У податковій службі акцентують, передусім буковинцям слід знати, податок на нерухомість – місцевий податок. Відтак, радять громадянам та бізнес – спільноті сплатити даний податок до  кінця поточного року, оскільки уся зібрана сума надходить у розпорядження територіальних громад та  спрямовується на розв’язання важливих соціальних проблем.