Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Порушники акцизного законодавства сплатять понад 3,9 млн грн штрафів

опубліковано 25 листопада 2022 о 10:10

В рамках виконання заходів щодо зменшення тіньового обігу підакцизних товарів, станом на 01.11.2022 ревізорами управління контролю за підакцизними товарами проведено 97 фактичних перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють реалізацію, зберігання алкогольних напоїв та тютюнових виробів та 44 фактичних перевірок щодо діяльності у сфері обігу пального. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області.

За результатами проведених перевірок та інших заходів до суб’єктів господарювання за порушення законодавства при реалізації пального донараховано штрафних санкцій на суму 2,6 млн грн.

До суб’єктів господарювання, які здійснюють реалізацію, зберігання алкогольних напоїв та тютюнових виробів застосовано фінансових і штрафних санкцій на загальну суму 1,3 млн грн.

Найбільш поширеними порушеннями при реалізації пального стали: зберігання пального та роздрібна торгівля без ліцензії, здійснення реалізації пального без наявності зареєстрованого витратоміру-лічильника, відсутність реєстрації АС з вини платника, необлікований товар.

Суб’єкти господарювання, які здійснюють реалізацію, зберігання алкогольних напоїв та тютюнових виробів допустили слідуючі порушення:

- роздрібна торгівля тютюновими виробами за цінами, вищими за встановлені максимальні роздрібні ціни.; роздрібна торгівля алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних та роздрібних цін;  роздрібна торгівля алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності відповідних ліцензій; продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 – річного віку; зберігання, транспортування, реалізація алкогольних напоїв та тютюнових виробів без марок встановленого;  порушення правил торгівлі (продаж на розлив, імітація дитячого асортименту) та інші.

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області нагадують, що Законом України від 15 березня 2022 року № 2120-IX "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану" припинено дію мораторію на проведення фактичних перевірок. 

Про порушення правил реалізації підакцизних товарів повідомляйте до Головного управління ДПС у Чернівецькій області.

Адреса Головного управління ДПС у Чернівецькій області: 58013, м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 200 А; Електронна пошта cv.official.tax@ukr.net Для усних звернень телефонуйте за номером +380502607876.