Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До місцевих бюджетів Буковини надійшло понад 327,6 млн грн земельного податку та орендної плати за землю

опубліковано 28 листопада 2022 о 10:08

За десять місяців 2022 року до місцевих бюджетів Буковини надійшло понад 327,6 млн грн плати за землю. З них, 224,1 млн грн земельної плати – внесок юридичних осіб, а фізособи поповнили скарбниці місцевих громад, сплативши за землю 103,5 млн грн. Про це інформують у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області.

У податковому відомстві акцентують, що плата за землю це місцевий податок у складі податку на нерухоме майно, яка є обов’язковою і запроваджується сільськими, селищними, міськими радами та радами об’єднаних територіальних громад та в повному обсязі зараховується до відповідних місцевих бюджетів.

Та роз’яснюють, уточнити чи провести звірку щодо нарахування податку за землю можна у територіальних ЦОПах: https://cv.tax.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda/

Водночас, платники податків мають можливість самостійно провести звірку щодо розрахунків з бюджетом через Електронний кабінет https://cabinet.tax.gov.ua/.  Щоб стати користувачем електронних сервісів ДПС треба отримати електронний цифровий підпис, зареєструватися на вебпорталі ДПС і в будь-який зручний час переглядати інформацію щодо нарахування та сплати податків з персонального комп’ютера чи гаджета.

Відтак, у податковій службі закликають буковинських платників провести звірку за платежами, перевірити відсутність податкового боргу та сплатити податки, щоб забезпечити надходження коштів до бюджетів та максимально підтримати фінансову стабільність територіальних громад в умовах війни.