Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Вижницька ДПІ: під час діалогу з платниками податківці розповіли про застосування податкового законодавства в нинішніх умовах

опубліковано 23 листопада 2022 о 09:06

У Вижницькій ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області для платників податків провели ряд зустрічей. З платниками комунікували начальник Вижницької ДПІ Андрій Угрин та начальник Вижницького відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок Микола Пердейчук.

Під час спілкування Андрій Угрин розповів присутнім про продовження терміну проведення кампанії одноразового декларування активів до 1 березня 2023 року. Та деталізував, які об’єкти підлягають декларуванню, в які терміни необхідно сплатити одноразовий збір та які громадяни мають право скористатись податковою амністією.

Звернув увагу податківець і на необхідність своєчасної сплати майнових податків, надходження від якої в значній мірі формує дохідну частину бюджету територіальної громади.

Окремо роз'яснив платникам ПДВ нюанси змін до Постанови № 1165 від 11.12.19 р «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних».

Микола Пердейчук поінформував про умови, дотримання яких передбачено законодавством для перебування на різних групах спрощеної системи. Також нагадав про необхідність ведення обліку товарних запасів ФОП, які реалізують технічно-складну побутову техніку, лікарські засоби, медичні товари або ювелірні вироби. Окрім того звернув увагу на обов’язкову фіскалізацію товарів чи послуг при готівкових розрахунках з покупцями усіма підприємцями, окрім єдинників 1 групи.

Також нагадав присутнім про те, через Електронний кабінет платники податків можуть отримати  інформацію про наявність/відсутність податкового боргу, зробити звірку щодо об’єктів оподаткування з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, земельного податку, орендної плати.

Андрій Угрин акцентував,  за потреби платники можуть звертатись за консультацією до територіального ЦОПу, адже податківці щоденно проводять роз’яснювальну робота з питань застосування норм  податкового законодавства та сприяють платникам податків у виконанні їх податкових зобов’язань.