Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кіцманська ДПІ: податківці інформують платників про актуальні зміни податкового законодавства

опубліковано 22 листопада 2022 о 13:55

Начальник Кіцманської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Наталя Марусяк провела ряд зустрічей з платниками податків під час яких поінформувала присутніх про законодавчі зміни та застосування податкового законодавства під час воєнного стану.

Зокрема, посадовиця ознайомила платників з  перевагами електронної звітності та надали практичну допомогу у поданні податкової звітності через Е-кабінет. Розповіла про основні зміни податкового законодавства, які були прийняті з початком війни, нагадала про підвищення з 1 жовтня розміру єдиного внеску, наголосила на обов’язковому застосуванні суб’єктами господарювання РРО чи ПРРО при проведенні розрахункових операцій за готівку, використанні електронних платіжних засобів.

Звернула увагу  і на необхідності своєчасної сплати майнових податків, надходження від якої в значній мірі формує дохідну частину бюджету територіальної громади.

Окремо для платників ПДВ роз’яснила зміни до Постанови № 1165 від 11.12.19 р «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних».