Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Буковинські податківці провели зустріч зі студентами ЧНУ

опубліковано 09 листопада 2022 о 16:50

Сьогодні, буковинські податківці зустрічалися зі студентами спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» економічного факультету Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича.

На початку зустрічі студентів ознайомили з роботою Центру обслуговування платників податків ДПІ у м. Чернівці.

Далі зустріч проходила з відхиленням від запланованого, оскільки розпочалася повітряна тривога і всі учасники перейшли в укриття. Щоб не марнувати час студенти запропонували продовжити захід прямо в укритті.

Податківці підтримали ідею і не пошкодували – захід був цікавим і дискусійним.

Привітав учасників заходу начальник Головного управління ДПС у Чернівецькій області Віталій Шпак, який поділився здобутками очолюваного відомства та звернув увагу на необхідність добре знати норми ПКУ, щоб стати затребуваним фахівцем.

Живучи сьогоднішнім днем, завжди думайте про те, що корисного зробити для дня завтрашнього, для своєї країни. – наголосив Віталій Шпак.

Вели розмову і про сумлінну сплату податків в умовах воєнного стану, особливо місцевих податків.

Крім того, студенти ознайомилися з роботою вебпорталу Державної податкової служби України, зокрема електронними сервісами. 

 Особливо цікавою була дискусія про податкову амністію та декларування доходів громадянами - обговорили як впливає чесність та сумлінність сплати податків на різні аспекти життя країни. До прикладу: виконання безпекової функції через фінансування ЗСУ, надання широкого переліку суспільних благ та послуг, розвиток територіальних громад.

За ініціативи студентів повноцінний захід буде проведено через два тижні, сподіваючись, що без повітряної тривоги.

В процесі обговорення різних тем у студентів виникало багато питань та ідей, які вони обсудять з викладачем Наталією Бак та направлять модераторам для підготовки наступної зустрічі.