Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ZOOM конференція: діалог про причини блокування та реєстрацію податкових накладних в ЄРПН

опубліковано 09 листопада 2022 о 15:17

Сьогодні фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області провели в режимі ZOOM конференцію на тему: «Електронне адміністрування ПДВ: Зміни до Постанови № 1165 від 11.12.19 р «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних».

Серед учасників конференції представники 22 суб’єктів бізнесу та 2 громадських об’єднань, зокрема Територіального відділення Всеукраїнської громадської організації «Асоціація платників податків України та Громадської спілки «Палата аудиторів і бухгалтерів України.

Модератором конференції був заступник начальника обласної податкової Микола Загарюк.

Звертаючись до учасників онлайн заходу посадовець поінформував про основні зміни до Порядку зупинення податкових накладних та звернув увагу, що фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області на постійному зв’язку і готові детально роз’яснити усі нюанси та новації.

Начальник відділу з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Дмитро Матейчук роз’яснив усі проблемні питання, що найчастіше виникають у платників ПДВ та звернув увагу на найбільш поширені помилки.Також Дмитро детально розповів про особливості заповнення, дотримання порядку подання Таблиць даних та пояснень до них з метою подальшого упередження зупинки реєстрації податкових накладних платників реального сектору економіки.

Запитань під час конференції було чимало і проходили вони у форматі жвавої дискусії.

Окрім того, учасникам онлайн – конференції нагадали, що в податковій службі області функціонує Комунікаційна податкова платформа, на яку може звернутися будь-який платник чи представник громадського об’єднання, для оперативного вирішення питань, у тому числі й щодо розблокування податкових накладних. Для цього необхідно написати звернення на електронну адресу якому необхідно чітко зазначити суть проблеми чи викласти пропозиції, а також залишити дані для зворотного зв’язку. У швидкі терміни адресату буде запропоновано механізм вирішення проблеми.

Електронна скринька комунікаційної податкової платформи: cv.ikc@tax.gov.ua

Наприкінці конференції оприлюднили номера телефонів за якими можна звертатися у разі виникнення запитань щодо реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних платникам податків у Чернівецькій області.

Довідка:

Відділ з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків -  (0372)545037; +380990276114.