Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фіскальний чек за оплачені товари через програмний РРО надсилається на електронну адресу покупця

опубліковано 07 листопада 2022 о 13:13

Роз’яснюють у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області. Та наголошують, що суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій чи в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів, наданні послуг у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу зобов’язані надавати покупцям в обов'язковому порядку розрахунковий документ.

Такий документ має бути встановленої форми та змісту на повну суму проведеної операції, створений в паперовій чи електронній формі (у тому числі, але не виключно, з відтворюванням на дисплеї пристрою, на якому встановлений програмний реєстратор розрахункових операцій QR-коду, який дозволяє особі здійснювати його зчитування та ідентифікацію з розрахунковим документом за структурою даних, що в ньому міститься.

Електронний розрахунковий документ надсилається на наданий покупцем абонентський номер або адресу електронної пошти.

Пошук чеків, виданих ПРРО, можна здійснити за посиланням: https://cabinet.tax.gov.ua/cashregs/check.

При цьому чеки, видані ПРРО в режимі онлайн, доступні для пошуку відразу після реєстрації їх на фіскальному сервері, тобто одразу після завершення розрахунку між покупцем і продавцем.

Чеки, видані ПРРО в режимі офлайн доступні для перегляду після того як вони будуть передані ПРРО до системи обліку даних РРО.