Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Глибоцька ДПІ: податківці надають платникам фахові консультації щодо функціонування електронних сервісів та інформують про податкові новації

опубліковано 26 жовтня 2022 о 13:24

Начальник Глибоцької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Оксана Брошко акцентує, податківці постійно надають фахові консультації платникам податків щодо  особливостей застосування податкового законодавства.

Відтак, відвідувачам територіального ЦОПу роз’яснено про переваги подання звітності в електронному вигляді, використання сервісу Електронний кабінет платника податків. Про особливості заповнення декларації щодо податкової знижки на навчання.

Також акцентували увагу на таких питаннях, як: обов’язкове проведення розрахункових операцій через РРО та/або через програмні РРО, реєстрація РРО через електронний кабінет, послідовність дій стосовно подання заяви для отримання ліцензії на право здійснення діяльності при реалізації підакцизних товарів (тютюнових та алкогольних виробів).

Крім того, податківці зауважили, що з метою сплати майнових податків громадянам слід звертатись до податкових органів за місцем своєї податкової адреси для проведення звірки щодо обліку об’єктів оподаткування з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, земельного податку, орендної плати, та отримання податкових повідомлень-рішень з податку на майно. Також звірку щодо об’єктів оподаткування громадяни можуть провести за допомогою Електронного кабінету платника на офіційному сайті ДПС України.

Детально розповіли про електронний сервіс «InfoTAX», який дає можливість платникам податків отримувати інформацію в режимі реального часу про стан розрахунків з бюджетом, реєстраційні та облікові дані, про результати обробки документів, про строки подання звітності та сплати податків. Та рекомендували платникам користуватися електронними сервісами ДПС.