Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сервіс «Інтернет-банкінг», не потребує обов’язковості застосування РРО чи ПРРО

опубліковано 25 жовтня 2022 о 09:19

Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області нагадують, що правові засади застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг встановлено Законом України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями.

Дія даного документа поширюється на усіх суб’єктів господарювання, їх господарські одиниці та представників (уповноважених осіб) суб’єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції у готівковій та/або безготівковій формі.

В той же час у податковому відомстві оласті зазначають, що використання такого сервісу як «Інтернет-банкінг», не потребує обов’язковості застосування РРО чи ПРРО. Це пояснюється тим, що Інтернет-банкінг, на відміну від платіжного застосунку, робить тільки пряме перерахування коштів з рахунку платника на рахунок отримувача на основі розпоряджень, які клієнт передає банку на відстані. Тобто, клієнт самостійно обирає в інтерфейсі Інтернет-банкінгу свій рахунок, з якого він бажає сплатити, та вказує платіжні реквізити отримувача – код отримувача та його IBAN.