Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сторожинецька ДПІ: податківці провели практичний тренінг з платниками податків

опубліковано 24 жовтня 2022 о 10:11

Тренінг щодо роботи електронних сервісів податкової служби відбувся для відвідувачів у приміщенні Центру обслуговування платників Сторожинецької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області.

Податківці поінформували платників про роботу Електронного кабінету та  надали практичну допомогу у заповненні податкової звітності. Також нагадали, що платники податків мають можливість у будь-який зручний час переглядати інформацію щодо нарахування та сплати податків з персонального комп’ютера чи ґаджета.

 Крім того роз'яснили, що громадяни, які є власниками землі та нерухомості, мають можливість провести звірку щодо належних їм об’єктів оподаткування та наявної заборгованості зі сплати  майнових податків як в територіальному ЦОПі так і в Е-кабінеті.

Також податківці розповіли платникам, що у випадку втрати особистого ключа кваліфікованого електронного підпису або платник забув пароль до нього, то він повинен звернутись до відокремленого пункту реєстрації користувачів кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг ІДД ДПС, в якому отримував електронну довірчу послугу, подавши при цьому заяву на зміну статусу кваліфікованого сертифіката та новий комплект реєстраційних документів (для отримання нових кваліфікованих сертифікатів відкритого ключа).

Поза увагою учасників не залишились і такі важливі питання, як збільшення єдиного внеску із жовтня та своєчасна сплата майнових податків і зборів, недопущення формування податкового боргу тощо.

На завершення заходу платники податків отримали відповіді на питання, які їх цікавили.