Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Кельменецької ДПІ провели тренінг для платників податків

опубліковано 21 жовтня 2022 о 11:47

Начальник Кельменецької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Тетяна Якобуца під час проведення тренінгу поінформувала платників податків щодо порядку подання одноразової (спеціальної) декларації. Зокрема зазначила, що громадяни мають можливість задекларувати свої активи, при придбанні яких податки та збори не були сплачені. При цьому поінформувала, які саме фізичні особи мають право на податкову амністію, які об’єкти можна декларувати, як визначити базу оподаткування та який порядок подання одноразової декларації. Наголосила, що кампанія декларування активів триватиме до 1 березня 2023 року.

Також посадовиця нагадала  підприємцям про обов’язок застосування реєстраторів розрахункових операцій чи програмних РРО при проведенні готівкових розрахунків за товари чи послуги.

Крім того, Тетяна Якобуца акцентувала увагу присутніх про необхідність погашення податкового боргу по земельному податку та нерухомості.

Розяснила, що в Електронному кабінеті для фізичних осіб – платників податків діє онлайн доступ до сформованих податкових повідомлень-рішень щодо  нарахованих податкових зобов’язань з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортного податку та плати за землю.

Крім того, в розділі «ЕК для громадян» приватної частини Електронного кабінету платники податків – фізичні особи мають можливість перегляду даних щодо об’єктів рухомого та нерухомого майна, які є об’єктами оподаткування (земельні ділянки, житлові будинки, квартири, садові (дачні будинки), гаражі, легкові автомобілі тощо), відомості про які отримані з реєстрів інших державних органів та стосовно яких сформовані податкові повідомлення-рішення.

Присутні платники податків мали можливість отримати відповіді на всі свої питання.

foto_3_20221021114759742.JPG (4032×3024)