Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За три квартали 2022 року надходження плати за землю від платників Буковини склали понад 289,9 мільйонів гривень

опубліковано 20 жовтня 2022 о 14:15

В Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області інформують, що впродовж січня-вересня  2022 року власники землі та землекористувачі сплатили до бюджетів громад Буковини понад 289,9  млн гривень земельного податку.

Відповідно до розподілу 199,1 мільйона гривень земельного податку сплатили юридичні особи, решта – майже 90,8 мільйона гривень плати за землю надійшло від фізичних осіб.

Варто зазначити, що плата за землю посідає третє місце за обсягами надходжень до місцевого бюджету, поступаючись податку на доходи фізичних осіб та єдиному податку. Наразі земельний податок припадає понад 7,6 відсотків у загальній сумі надходжень до місцевої казни.

У податковій службі наголошують, плата за землю – це місцевий податок у складі податку на нерухоме майно, яка є обов’язковою і запроваджується сільськими, селищними, міськими радами та радами об’єднаних територіальних громад та в повному обсязі зараховується до відповідних місцевих бюджетів.

Та закликають всіх суб’єктів господарювання та громадян своєчасно виконувати свої податкові зобов’язання, адже свідоме ставлення до сплати податків - це вклад в наближення нашої спільної перемоги!