Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відомості про податковий борг не належать до інформації з обмеженим доступом

опубліковано 12 жовтня 2022 о 08:43

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області акцентують, що Законом України від 30 листопада 2021 року № 1914-ІХ змінено процедуру погашення податкового боргу.

Зокрема, за податковим  органом закріплено обов’язок щодо інформування громадськості, платників податків та органів місцевого самоврядування про суми податкового боргу юридичних і фізичних осіб без обмежень щодо поширення даних фізичних осіб.

Зазначеним документом також внесено зміни до законів України від 13 січня 2011 року № 2939-VI «Про доступ до публічної інформації» із змінами та від 01 червня 2010 року № 2297-VI «Про захист персональних даних» із змінами, відповідно до яких не може бути обмежено доступ до інформації про наявність у фізичної особи податкового боргу, і така інформація не належить до інформації з обмеженим доступом. Відтак, інформація про фізичних осіб, які мають податковий борг, буде надаватись органам місцевого самоврядування для проведення роботи з такими боржниками щодо недопущення росту податкового боргу та забезпечення його погашення, а також щомісячно оприлюднюватись на веб-порталі ДПС у формі відкритих даних (із зазначенням дати народження, прізвища, ім`я, по батькові фізичної особи).