Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чернівецька ДПІ: під час тренінгів-практикумів про електронну звітність

опубліковано 29 вересня 2022 о 15:12

У Чернівецькій ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області проведено черговий тренінг для платників на тему: “Переваги електронної звітності, практичне застосування”.  Під час таких заходів платники мають можливість ознайомитись з інформацією щодо використання електронних сервісів ДПС України та подання електронної звітності.

В приміщенні ЦОП Чернівецької ДПІ податківці надають платникам практичні рекомендації у заповненні та поданні звітності в електронному вигляді.

Податківці наголошують, що використання сервісу «Електронний кабінет» має великі переваги, адже за допомогою Електронного кабінету платники податків мають змогу підготувати, заповнити та надіслати податкову звітність в електронному вигляді, переглядати дані картки особового рахунка про стан розрахунків з бюджетом (нараховано, сплачено, переплата податковий борг, штрафні (фінансові санкції)), пеня, формувати та заповнювати платіжні документи щодо сплати податків, зборів та інших платежів до бюджету, здійснювати сплату податків, зборів та інших платежів до бюджету за допомогою банківських систем, здійснювати офіційне листування з органами ДПС України з питань оподаткування, отримувати консультаційні послуги.

Також акцентують, що користуватися Електронним кабінетом можуть як юридичні особи і фізичні особи – підприємці, а також й громадяни, які бажають отримувати адміністративні послуги.

Крім того, платникам роз’яснюють, що для подання звітів в електронному вигляді перш за все необхідно отримати електронний цифровий підпис для авторизації в сервісі «Електронний кабінет платника», який платники податків можуть безкоштовно отримати звернувшись до сектору  реєстрації користувачів ГУ ДПС у Чернівецькій області.

Вхід до «Електронного кабінету платника» здійснюється за адресом: https://cabinet.tax.gov.ua  з використання електронного цифрового підпису (ЕЦП) будь-якого Акредитованого центру сертифікації ключів. Доступ до приватної частини (особистого кабінету) Електронного кабінету надається після проходження користувачем електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг або через Інтегровану систему електронної ідентифікації – id.gov.ua (MobileID та BankID).