Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Заставнівська ДПІ: податківці провели робочі зустрічі представниками органів місцевого самоврядування щодо питань сплати майнових податків

опубліковано 27 вересня 2022 о 15:02

Днями начальник Заставнівської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Валентина Євка провела ряд робочих зустрічей з представниками  Вікнянської,  Веренчанської та Кадубовецької сільських  рад.

Основна тема - питання сплати податків в умовах воєнного стану, наповнення дохідної частини місцевого бюджету та погашення боргів  по майнових податках. Присутні у форматі діалогу обговорили, що працівниками ОТГ проведено звірку з питання повноти оподаткування податком на нерухоме майно  громадян відповідних ОТГ. Крім того, надали до податкової служби уточнюючі списки щодо розширення кола платників податку на нерухома майно.

Валентина Євка зазначила, що така ефективна комунікація надає можливість вирішити чимало питань, спрямованих на досягнення спільної мети – наповнення місцевих бюджетів.

Також роз'яснила новації податкового законодавства та нагадала про необхідність застосування РРО/ПРРО при проведені розрахункових операцій, дотримання установлених законодавством вимог щодо забезпечення можливості розрахунків з використанням електронних платіжних засобів.

Разом з  тим, йшлося про зміни та новації у податковому законодавстві в умовах воєнного часу. Звернуто увагу присутніх на порядок застосування РРО/ПРРО суб’єктами господарювання, використання електронних сервісів ДПС, а також наголошено про продовження одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Насамкінець посадовиця розповіла, що для  комунікації з бізнес-спільнотою і громадськістю податковою службою запроваджено Комунікаційну податкову платформу.