Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про основні зміни у податковому законодавстві та сплату податків інформують податківці Новодністровської ДПІ

опубліковано 23 вересня 2022 о 15:33

Нещодавно начальник Новодністровської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Алла Заришняк під час зустрічі з представниками місцевого самоврядування, бізнесу та громадськості поінформувала про наповнення бюджету та новації податкового законодавства. Окремо посадовиця зауважила про зменшення податкового боргу та сумлінного наповнення бюджету платниками.

Також акцентувала на необхідності застосування РРО/ПРРО при проведені розрахункових операцій за продані товари (отримані послуги), дотримання установлених законодавством вимог щодо забезпечення можливості розрахунків з використанням електронних платіжних засобів, дотримання порядку оформлення трудових відносин з найманими працівниками.

Разом з тим, нагадала про кампанію одноразового (спеціального) добровільного декларування активів громадян, яке триває до 1 березня 2023 року; Декларування - 2022; можливостей електронного спілкування з органами ДПС через сервіс Електронний кабінет.

Також повідомила присутніх про перелік адміністративних послуг, які можна отримати у  Центрі обслуговування платників, про режим роботи, у тому числі контактні телефони, за якими можна отримати роз’яснення з того чи іншого питання.

Посадовиця розповіла, що працівники Центру обслуговування платників надають практичну допомогу відвідувачам щодо надання звітності в електронному  вигляді.