Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Новоселицькій ДПІ працівники надають платникам консультаційну та практичну допомогу щодо застосування норм податкового законодавства

опубліковано 22 вересня 2022 о 16:24

Тісна комунікація з платниками податків – один з важливих напрямків роботи Новоселицької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області.

Відтак, начальник Новоселицької ДПІ Анжела Паскар під час робочої зустрічі з платниками податків акцентувала увагу присутніх на питанні сплати майнових податків, надходження від яких спрямовуються до місцевого бюджету. Розповіла про те, що повідомлення-рішення на сплату майнових податків одразу після формування відображаються в Електронному кабінеті, тобто громадяни можуть дізнатись скільки оплачувати за свою нерухомість чи земельну ділянку не відвідуючи податкову. Однак, якщо платник виявить розбіжності щодо площі, адреси чи інших даних, він може звернутися до податкової інспекції за місцем своєї реєстрації та провести звірку. У разі підтвердження розбіжностей – буде проведений перерахунок.

У ході діалогу присутні також обговорили питання сплати податків в умовах воєнного стану, новації податкового законодавства, застосування РРО/ПРРО,  податкову амністію, яка триває до 1 березня 2023 року  та переваги використання електронних сервісів ДПС.

Анжела Паскар зазначида, що працівники податкової щоденно надають консультаційну та практичну допомогу відвідувачам ЦОПу щодо адміністрування податків та використання Електронного кабінету. Адже злагоджена робота ЦОПу з якісного обслуговування платників, створення комфортних умов для них – все це направлено на досягнення однієї мети – бізнес має працювати і наповнювати місцеві і державну скарбниці.